naslov  
Home      |      O nama      |      Kontakt      |      English  
    VIJESTI IZ ŠKOLE          NATJECANJA          PLANIRANE AKTIVNOSTI          KORISNE OBAVIJESTI          KORISNI LINKOVI                        ARHIVA

U maloj galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosaca u petak 13.studenog, u 19 sati otvorena je izlozba Srednje skole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkica u Mostaru, pod nazivom: Nasih 20 godina, u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet, na kojoj zajedno izlazu profesori i ucenici.

Izlozbu je svecano otvorio Zeljko MariC koji je rekao, kako je prije 20 godina, kada je pokojni kipar Ljupko AntunoviC izrekao svoju ideju i zelju za pokretanje ove skole bio skeptican, ali kako mu je sada drago i da je ponosan na ono sto je postignuto, te uz smjerove koje nude djeci. Na izlozbi je predstavljeno oko devet radova profesora i 30 radova ucenika koja je obuhvatila ucenicke radove od prve do posljednje generacije.
Vecer su uljepsale glazbene izvedbe ucenica ove skole koje pohadjaju i srednju glazbenu skolu. Nakon govora profesora Marica, ravnatelja Andricica i Marijane Goluze, predstavnice Hrvatske kulturne udruge Troplet uslijedio je prigodan domjenak za sve goste.

izl izl1