naslov  
Home      |      O nama      |      Kontakt      |      English  
    VIJESTI IZ ŠKOLE          NATJECANJA          PLANIRANE AKTIVNOSTI          KORISNE OBAVIJESTI          KORISNI LINKOVI                        ARHIVA

Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr.sc. Elvira Dilberovic posjetila je u srijedu, 16.09.2015. godine, Srednju skolu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkica Mostar, gdje je razgovarala s ravnateljem mr.sc. Antom Andricicem i uposlenicima ove skole. Tokom obilaska, ministrica Dilberovic se uvjerila u prilicno teske uvjete u kojima rade i uce profesori i ucenici ove skole.
-Ovi profesori i ucenici rade u jako losim uvjetima. Stoga se postavlja pitanje svih odgovornih u Kantonu i Gradu, jer je neshvatljivo da u 21. stoljecu jedna skola radi u ovakvim uvjetima. Licno cu, u sto skorijem periodu, alarmirati i sve druge relevantne institucije da se ovoj skoli pomogne, svako u okviru svojih mogucnosti, kako bi i djeca i profesori imali barem skromne uvjete
za rad- izjavila je federalna ministrica obrazovanja i nauke dr.sc. Elvira Dilberovic.
Ravnatelj mr.sc. Ante Andricic zahvalio je ministrici na posjeti i podrsci te je upoznao da je Srednja skola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkica Mostar cetverogodisnja strukovna skola, osnovana 1996. godine. Iako se radi o umjetnickoj skoli, nastavni program omogucava ucenicima upis na bilo koji fakultet.
-Danas brojimo oko 45 ucenika i oko 30 djelatnika. Skola djeluje u dosta skromnim uvjetima, ali ostvaruje dobre rezultate. Bez obzira na sve, veliki smo optimisti- kazao je ravnatelj Andricic, naglasivsi regionalni znacaj skole, koju pohadaju ucenici iz velikog dijela Bosne i Hercegovine.

ministrica ministricaa